Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

Rydsgårds AIF

Referat: Östra Torps GIF - Rydsgårds AIF

Östra Torp 1-0 Rydsgård (0-0)
1-0 Anders Nilsson (Martin Jönsson) xx min

Matchen mot division 5 laget Rydsgård var på förhand en mycket tuff uppgift. När matchen kom igång visade det sig ganska snart att vi mötte ett bättre motstånd än senast. Vi började i motvind och lyckades inte hitta rätt i våra positioner. Rydsgård spelade en väldigt rak och enkel fotboll vilket innebar många längre bollar mot vår backlinje. Vi försvarade oss bra och släppte inte till något men frustrationen över att vi inte fick igång vårt passningsspel blev väldigt tydligt. Tyvärr tog vi många felbeslut och spelet blev väldigt hafsigt från vår sida. Ställningen var 0-0 i paus. Under pausen fick vi chansen att snacka samman oss och vi bestämde oss för att vara mer aggressiva på andra bollarna och mycket mer noggranna i passningsspelet. Med hjälp av vinden och dessa justeringar kunde vi ta över spelet under delar av andra halvlek. Det fanns några tendenser till kombinationer men tyvärr allt för sällan. Mitt i andra halvlek lyckades vi vinna bollen högt upp i plan. Ett snabbt spel ut på vänsterkanten till Martin Jönsson som avancerade och tog sig hela vägen ner till kortlinjen där han tittade upp och hittade en fristående Anders Nilsson som enkelt kunde lägga in 1-0. En bra sekvens och bra att våra forwardars fortsätter göra mål. Resten av matchen blev lite böljande där vi inte riktigt kunde låsa fast bollen på motståndarnas planhalva. Stabilt spel av mittförsvaret och av Anders i målet genom hela matchen. Till nästa match måste vi jobba på ett bättre passningsspel och mer aggressivt spel för att vinna andra bollarna. Redan på torsdag väntar ny match, denna gång mot division 5 laget Heleneholm borta på konstgräs.